SM/JSM dag 1

SM/JSM dag 1

Dagens JSM tävlingar började bra med många snabba simningar som resulterade i personliga rekord och 2 guld och 2 brons.

Sophie Hansson vann guld på 100 bröstsim på tiden 1.06:59. Olle Williamsson tog samma valör på 200 bröstsim med tiden 2.12:91 (nytt klubbrekord) och i samma finalheat simmade Gustav Persson till sig en bronspeng med det nya personliga rekordet 2.14:81. Dagens sista JSM medalj (brons) kom i lagkappen 4×200 frisim pojkar, i laget simmade Alexander Löfqvist, Isak Vikström, Dennis Dukic och Olle Williamsson. Stefan Varga simmade 100 medley och kom på en 6 plats. Lag 2 på 4×200 frisim kom på en 7 plats. Tjejernas 4×50 frisim kom på en 4 plats, 6 hundradelar från bronsplats, i laget simmade Victoria Åberg, Sophie Hansson, Sandra Lendt och Alicia Lundblad. Förmiddagens sista gren var 800 frisim damer och på åttonde plats kom Olivia Ülger.

 

Kvällens SM finaler.

Först i vattnet under kvällens SM finaler var Kristian Kron, Kristian simmade 400 frisim och kom på en tredje plats. Andre man i vattnet var Christoffer Carlsen som simmade till sig en silvermedalj på 100 medley med tiden 54.05 som innebar att han kvalificerade sig till EM i Köpenhamn. Grattis!

Sen var det dags för B-final på 100 fjärilsim, där simmade Alicia Lundblad in på en femte plats, Ronja Vikström sjätte plats och Julia Stenhård på en åttonde plats. 50 fjärilsim herrar kom Erik Kähr på en tredje plats i B-finalen och Christoffer Carlsen simmade in på en sjunde plats i A-finalen.

Sophie Hansson som vann JSM guld på morgonen simmade till sig samma valör under kvällens final på 100 bröstsim, tiden stannade på 1.05:76 som var under EM kvaltiden. Grattis! På 200 bröstsim herrar A-final simmade Olle Williamsson in på sjätte plats och Gustav Persson på åttonde plats. Dagens näst sista gren 4×200 frisim simmade HS lag in på en första plats, i laget simmade Jonas Holmström, Kristian Kron, Jesper Björk och Christoffer Carlsen.

Guld laget innan start!

Guld laget efter!!!