SM/JSM dag 2

SM/JSM dag 2

JSM dag 2,

Olivia Ülger simmade till sig en femte plats på 400 frisim. På 100 bröstsim simmade Olle Williamsson in på en femte plats och Gustav Persson på sjunde plats. Dagens första medalj simmade Sophie Hansson hem när hon vann 200 bröstsim på tiden 2:24.70. Killarnas lag kom på en femte plats i laget simmade Alexander Almeida Sundell, Alexander Löfqvist, Dennis Dukic och Olle Williamsson. Dagens sista JSM medalj kom när tjejerna fightade till sig en silvermedalj på 4×200 frisim, i laget simmade Alicia Lundblad, Olivia Ülger, Johanna Palmkvist och Sophie Hansson. Förmiddagens sista gren var 800 frisim herrar och på åttonde plats kom Isak Vikström.

 

Kvällens SM finaler.

Först i vattnet under kvällens SM finaler var Olivia Ülger, Olivia simmade 400 frisim och kom på en sjätte plats. Andre simmare i vattnet var Isak Vikström som simmade till sig en femte plats i B-finalen på 200 medley.

Sen var det dags för A-final på 100 fjärilsim, där simmade Jesper Björk till sig en bronspeng på tiden 53.13. 100 bröstsim herrar kom Erik Kähr på en sjätte plats plats i A-finalen och Olle Williamsson och Gustav Persson simmade in på en tredje respektive femte plats i B-finalen.

Sophie Hansson som vann JSM guld på morgonen simmade till sig samma valör under kvällens final på 200 bröstsim, tiden stannade på 2:23.01. På 800 frisim herrar kämpade Simon Plato till sig en härlig bronsmedalj. Dagens näst sista gren 4×200 frisim simmade HS lag in på en femte plats, i laget simmade Alicia Lundblad, Olivia Ülger, Victoria Åberg och Sophie Hansson. Sista medaljen kom under kvällens sista gren och den var av ädlaste valör! I herrarnas lag på 4×50 frisim simmade Erik Kähr, Christoffer Carlsen, Jesper Björk och Jonas Holmström.