SM/JSM dag 3

SM/JSM dag 3

JSM dag 3,

Först i vattnet dag 3 var Julia Stenhård som simmade till sig en sjunde plats på 200 fjärilsim. På 100 ryggsim kom Victoria Åberg in på en åttonde plats. På den dubbla distansen 200 ryggsim kom Stefan Varga på en sjunde plats. Dagens första medalj simmade tjejlaget hem på 4×100 frisim, i laget som kom trea simmade Victoria Åberg, Sophie Hansson, Alicia Lundblad och Olivia Ülger. Killarnas lag kom på en fjärde plats i laget simmade Stefan Varga, Olle Williamsson, Alexander Almeida Sundell och Isak Vikström.

Kvällens SM finaler.

Kvällens SM finaler började med 200 fjärilsim damer och där simmade Julia Stenhård B-final och slutade på fjärde plats, A-finalen var representerad av Ronja Vikström som simmade till sig en sjätte placering. Sen kom kvällens höjdpunkt där Christoffer Carlsen simmade 200 frisim och som han simmade! Sluttiden var den andra snabbaste tiden i världen 2017! Nytt klubbrekord! Nytt svenskt rekord! Nytt nordiskt rekord! Wow! Christoffer krossade sitt gamla rekord med över 1 sekund och den nya rekordtiden lyder 1:43.32, Grattis! I samma final simmade Jonas Holmström till sig en femte plats.

Efter denna urladdning var det dags för 50 bröstsim herrar och i A-finalen simmade Erik Kähr in på en tredje plats med nya personliga- och klubbrekordet 27.28. Sen var det dags för B-final på 100 ryggsim, där simmade Victoria Åberg och Julia Stenhård, Victoria slutade fyra och Julia åtta. Sen var det dags för kvällens andra guld medalj och den simmade Kristian Kron hem på 200 ryggsim med tiden 1:54.93 som var under kvaltiden till EM i Köpenhamn. Grattis! I B-finalen kom Stefan Varga fyra. Kvällens tredje första plats kom i herrarnas 4×50 medley och i laget simmade Jesper Björk, Erik Kähr, Christoffer Carlsen och Jonas Holmström. Sluttiden blev 1:36.91. Kvällens sista gren 4×100 frisim damer kom HS tjejerna sexa och i laget simmade Sophie Hansson, Alicia Lundblad, Olivia Ülger och Ronja Vikström.