SM/JSM dag 4

SM/JSM dag 4

JSM dag 4,

Dagens andra gren 200 frisim damer simmade Alicia Lundblad in på en sjätteplats och Olivia Ülger på en åttonde plats. Sophie Hansson följde upp med sitt tredje JSM guld och nu på distansen 50 bröstsim, segertiden hamnade på 30.24. På 100 ryggsim herrar simmade Stefan Varga in på en femte plats. Killarnas lag kom på en sjätte plats i laget simmade Alexander Almeida Sundell, Isak Vikström, Olle Williamsson och Stefan Varga. Dagens andra guld kom på 4×50 medley damer och i laget simmade, Victoria Åberg, Sophie Hansson, Julia Stenhård och Alicia Lundblad. Förmiddagens längsta distans 1500 frisim herrar simmade Isak Vikström in på en sjätteplats med tiden 15:51.34.

Kvällens SM finaler.

Kvällens SM finaler för HS började med 200 frisim damer och där simmade Olivia Ülger B-final och slutade på tredje plats, A-finalen simmade Alicia Lundblad och kom in på en femte plats. Christoffer Carlsen sprintade till sig en silvermedalj på 50 frisim med tiden 21.79. B-finalen vann Erik Kähr på 22.93.

Sophie Hansson följde upp sin vinst under förmiddagen med ett nytt guld på 50 bröstsim, tiden blev 30.23 en hundradel snabbare än i morse. I B-finalen på 50 bröstsim kom Sandra Lendt på en femteplats. 100 ryggsim herrar kom Stefan Varga delad sexa i B-finalen. Damernas dubbla distans 200 ryggsim kom Julia Stenhård sexa. Kvällens längsta distans 1500 frisim herrar simmade Kristian Kron in på ett nytt personligt rekord tillika nytt klubbrekord 15:08.99 i samma final heta kom Simon Plato på en femte plats. Kvällens näst sista gren 4×50 medley kom tjejerna på en femte plats och i laget simmade Victoria Åberg, Sophie Hansson, Ronja Vikström och Alicia Lundblad. Sluttiden blev 1:53.11. Kvällens sista gren 4×100 frisim herrar kom kvällens andra guld medalj och likaså kvällens andra klubbrekord. Christoffer Carlsen som hade startsträckan i laget slog till med ett nytt personligt- och nytt klubbrekord med tiden 46.95. I laget simmade Christoffer Carlsen, Jonas Holmström, Jesper Björk och Kristian Kron och med sluttiden 3:13.27 var de endast 1 hundradel ifrån klubbrekordet.