SM/JSM dag 5

SM/JSM dag 5

JSM dag 5,

JSM sista dag började på bästa sätt, Sophie Hansson följde upp med sitt fjärde JSM guld och nu på distansen 100 frisim, segertiden blev 55.14. På 50 ryggsim damer simmade Victoria Åberg in på en åttonde plats och på samma distans kom Stefan Varga på en femte plats. Dagens andra guld kom på 4×100 medley damer och i laget simmade, Victoria Åberg, Sophie Hansson, Alicia Lundblad och Olivia Ülger. Killarnas lag 4×100 medley simmade till sig en härlig silvermedalj och i laget simmade Stefan Varga, Olle Williamsson, Alexander Almeida Sundell och Dante Vollmer. Efter sista lagkappen på förmiddagen kunde vi konstatera att HS blev tvåa i poängstriden efter arrangörsklubben Jönköping!

Kvällens SM finaler.

Kvällens SM finaler började på samma sätt som morgonens JSM finaler, Guld! Christoffer Carlsen simmade hem guldet på 100 frisim med tiden 47.32. B-finalen vann Jonas Holmström med tiden 50.12.

Kristian Kron simmade till sig ytterligare ett EM kval och den här gången på 400 medley, det räckte till en fin bronspeng. 50 ryggsim damer kom Julia Stenhård fyra och Victoria Åberg åtta i B-finalen. Herrarnas 50 ryggsim kom Stefan Varga på tredje plats i B-finalen. Kvällens näst sista gren 4×100 medley kom tjejerna på bronsplats och i laget simmade Victoria Åberg, Sophie Hansson, Ronja Vikström och Alicia Lundblad. Kvällens sista gren 4×100 medley herrar kom kvällens andra guld medalj. I laget simmade Kristian Kron, Erik Kähr, Jesper Björk och Christoffer Carlsen med sluttiden 3:34.54. Helt ovetande kunde vi konstatera att Helsingborgs Simsällskap blev bästa klubb under senior SM!!! Professor kalkyl hade problem med kalkylatorn!!! JJJ

Tack och grattis alla HS simmare, tränare, massörer och fotograf till ett fantastisk SM/JSM!!!