Frågor och svar

När kan man börja babysimma ?

Barnet bör vara minst 3 månader. Naveln ska vara läkt och barnet ska väga minst 4 kilo. Om ditt barn är för tidigt fött ska du utgå från den beräknade födelsedatumen. Det är bra om föräldrar och barn har haft tid och möjlighet att lära känna varandra och hittat sina rutiner

Kan det vara försent att börja med babysim?

Det är aldrig försent att börja med babysim men om barnet är ”äldre” dvs över 8 månader kan det hända att de behöver lite mer tid på sig för att vänja sig vid miljön.

Vad ska babyn ha på sig när de badar?

Barnet ska ha en speciell badbyxa som sitter tätt. I fall olyckan är framme, kommer det att stanna i byxan. Dessa finns att köpa i receptionen på Filborna arena.

Får båda föräldrarna vara med i bassängen?

Givetvis! Vi ser gärna att både föräldrarna är med i vattnet och får en mysig stund tillsammans med sitt barn. Kan bara en av föräldrarna vara med går det bra med en annan vuxen. 2 vuxna per barn får man vara.

Babyn är sjuk. Kan jag ta igen badet vid annat tillfälle?

Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda ”ta-igen-gånger”. Om ditt barn är långvarigt sjuk kan du få tillbaka del av kursavgift mot läkarintyg. Du måste kontakta oss senast 2 veckor efter sjukdomsperioden för att ev kompensation ska vara aktuell.

Hur många barn är det i gruppen?

Det är olika antal barn i grupperna beroende på antalet instruktörer. I de grupper vi har 1 instruktör är det som mest 10 barn. I grupper med 2 instruktörer är det 15 barn.

Hur kan jag förbereda mig på ett bra sätt ?

Genom att bada hemma i badkaret förbereder du dig för babysimmet. Det är bra om du successivt sänker vattentemperaturen så att det är mellan 32 och 33 grader så att ditt barn inte kommer att frysa när de kommer och ska bada i bassängen.

Var har vi verksamhet ?

Vi har babysim på Filborna Arena alla dagar i veckan förutom torsdagar. På lördagar har vi även på Ramlösa Varmvattenbassäng. På tisdag och fredag förmiddag är herrarnas omklädningsrum i multin abonnerad av en särskola så om man simmar vid dessa tillfällen får man använda samma omklädning som man har när man simmar i den vanliga 25 m bassängen. Även här finns skötbord samt stolar till babyn.

Hur djupt är det i bassängen?

På Filborna badet är vi i ”multibassängen” som har en höj och sänkbar botten. Den brukar vara inställd på 120-125 cm. Ramlösa bassängen är det en sluttande botten där djupet är mellan 110 cm och 160 cm.

Hur varmt är vattnet i bassängerna?

Det är mellan 33 och 34 grader i vattnet. Rekommendationen för babysim är minst 32 grader.

Vad gör jag om mitt barn inte tycker om att babysimma?

De flest barn tycker om att babysimma. Är barnet ledset brukar det finnas en anledning till det; trötthet, hunger, stress kan vara några orsaker.

Får syskon lov att vara med?

Syskon får lov att vara med om de är inskrivna i gruppen. Det gäller endast om barnet är under 4 år. Gruppen som man då är inskriven i utgår från det äldsta barnets ålder. Inga äldre syskon får vara med i nybörjargrupper. Vi vill att de yngsta barnen ska få en så lugn miljö som möjligt.

Har jag garanterad plats på fortsättningskursen?

Du har en garanterad plats i fortsättningsgruppen. Önskar du INTE fortsätta måste du anmäla detta senast en viss datum.

Ska jag ringa och meddela att mitt barn är sjukt eller inte kan komma?

Vid längre sjukdomsperioder är det bra om du ringer och meddelar detta. I annat fall behöver du ej göra det.

Mitt barn har blivit vaccinerad, kan han/hon simma samma dag?

När barnet vaccineras är det vanligt att de blir lite hängiga och får feber, då rekommendera vi INTE att de simmar. Men om ditt barn inte har påverkats något alls av vaccinationen är ni givetvis välkomna.

Mitt barn har lite feber kan jag ändå simma?

Det är aldrig ok att simma med feber.

Mitt barn har snuva kan man simma ändå?

Om ditt barn är pigg och frisk för övrigt går det bra att simma ändå.

Är vattnet klorerat? Är det farligt?

Vattnet i bassängen är klorerat. Kloret tar hand om smuts och bakterier. För att vi ska kunna ha så lite klor som möjligt i vattnet är det viktigt att alla duschar ordentligt utan badkläder innan badet. Vill ni ha lite klor i vattnet ? Duscha ordentligt !!! Tänk på att ni även duschar håret. Många har gelé, spray eller andra hårvårdsmedel i håret. Duschar ni inte av det innan badet hamnar det i bassängen. Det är upp till er hur rent vatten vi kan ha.

Gör badet till ett rent nöje – duscha ordentligt!!

Måste jag duscha mitt barn?

När barnet är runt 6 månader är det dags att börja duscha barnet innan badet. När de är yngre bör de inte duscha eftersom de har svårt att hålla värmen.

Jag har betalt medlemsavgift en gång.
Varför behöver jag betala den igen?

Alla som deltar i Helsingborgs Simsällskaps kurser måste betala medlemsavgift varje år. Medlemsavgiften gäller från 1 januari- 31 december, så om du börjar simma i augusti ska du betala ny medlemsavgift till kursen som börjar i januari.

Vad får jag för min medlemsavgift ?

Du får rabatt om du köper badkläder i vår shop samt om du löser årskort på Filbornabadet

Om jag önskar att byta tid ?

Ta kontakt med oss på kansliet 042- 450 84 00 menyval 3 så hjälper vi er att byta tid. Givetvis är det endast om det finns plats i gruppen.

Kan man ställa sig i kö till en viss grupp?

Tyvärr går det inte att ställa sig i kö till en viss grupp / grupper. Om det blir några lediga platser kommer det att visas på vår bokningssida.