Info

Denna verksamheten vänder sig till våra ungdomar som är födda 2007 eller tidigare. Här erbjuder vi  simträning 1-3 gånger i veckan. Hit kommer man när man är färdig med Meldeyverksamheten! 

För att kunna lyckas väl med simträning är det viktigt att simmarna förbereder sig rätt och har rätt utrustning. Alla simmarna bör därför ha följande utrustning:

        Badmössa 

        Simglasögon

        Badbyxor (inga badshorts)

        Baddräkt (ingen bikini)

        Vattenflaska

        Shorts och t-shirt för uppvärmning

Simträningsgrupper

Vi i HS är till för alla! Vi jobbar ständigt med att få alla barn och ungdomar att underhålla och utveckla sin simning. Målsättningen för Simträningsgrupperna är att skapa förutsättningar för att kunna träna simning och utöka sin kondition men även den så viktiga simtekniken.

Simträningsspåret är i dagsläget 11 grupper med åldersintervallet på 12-25 år. Grupperna vi har är uppdelade i ålder, kunskap och tävlingsintresse. Alla våra grupper har närvarokrav och för att få utveckling i sin simning så krävs kontinuitet.

Innan varje lektion har vi ledarledd uppvärmning för att stärka de delar av kroppen och få gång rörligheten som gör det mer skonsamt att simträna. Vi ber simmarna att hantera våra redskap ordentligt och bra då vi inte vill att de ska skada sig, varandra, eller att något ska gå sönder om man kan undvika det.

Simmar man i S1, S3, S5 och S7 gäller följande:
Närvarokrav på landträningen och simträningen
Ha intresset att vilja tävla
Tävlar på eftermiddagen på vår interntävling Medaljjakten, men i vissa fall funkar det att tävla på förmiddagen.
Har man frekvent tävlat Medaljjakten kan man om intresse finns, tävla utanför Helsingborg.

Simmar man i S2, S4, S6, S8-S11 gäller följande:
Närvarokrav på landträningen och simträningen
Får tävla om man vill, men inget krav.
Om man vill tävla? Då gör man det på förmiddagen.

Vår ambition är att hålla jämna grupper i ålder och simkunskap, grupper som skall få utmaningar och utveckling i sin simning. Simning är en grym sport, en sport man kan träna killar/tjejer samtidigt, en sport man kan ta ut sig rejält och en sport man kan finslipa detaljer men även bland de viktigaste; det är en sport man kan ha roligt i.
Tävla är en del i vår sport. Vill man tävla så kan man absolut göra det och jaga nya personliga rekord, men känner man att tävla inte är min grej, så behöver man inte det.

Säsongen i S-spåret börjar i augusti och slutar i maj. De tider man har till hösten har man även till våren (kan hända små korrigeringar). Vi försöker hålla samma grupp under höstterminen och vårterminen men vi gör självklart små korrigeringar under resans gång på grund av utveckling och plats.

Frågor?

Ni når oss på: simtraning@hssim.com under pågående termin.