Frågor och svar

Jag har inte fått någon plats !! Kan jag ställa mig i kö ?

Vi har inget kösystem. Om  det blir en plats ledig så kommer den med automatik ut på vår bokningssida, så det är där du får hålla koll efter lediga platser.

Vilken nivå ska jag anmäla mitt barn på?

Titta efter på sidan Kul i vatten där vi beskriver vad man ska kunna på de olika nivåerna.
Grupperna är indelade efter kunskapskrav men om man är äldre än 7 år finns det specielle nybörjargrupper för dessa barnen.

Mitt barn är redan vattenvant, måste vi ändå börja i Baddaren?

Om ditt barn är vattenvant går det givetvis bra att börja på Bläckfisken istället MEN barnet måste kunna doppa huvudet obehindrat, ligga och flyta på vattnet i några sekunder UTAN någon hjälp av simhjälpmedel. Tänk på att det kan var bra att börja på en “lagom ” nivå eftersom det kan ta både kraft och energi att vara i en grupp och ta instruktioner och att vara i från mamma och pappa;)

Varför börjar ni inte att träna de olika simtagen med en gång?

För att bli riktigt simkunnig krävs det att man är vattenvan. Det är viktigt att man vågar lita på att vattnet bär en  och att man är bekväm i vattnet. Är man rädd spänner man sig och det tar längre tid att lära sig.Om man låter barnet få tid på sig att få en vattenvana kommer vägen till simkunnighet att gå lättare och det kommer att vara roliga för barnet.

Varför lär barnen sig inte att simma bröstsim först ?

Bröstsim är det simsätt som är svårast för ett barn att lära sig. Det är inte bara svåra rörelser som kräver en viss motorisk mognad, det är även svårt att koordinera. I Helsingborgs Simsällskap får barnen lära sig alla simsätt . Precis som det är bra att göra många olika rörelser på land så är det även bra att göra många olika rörelser i vattnet.

Hur många barn är man i gruppen?

I de lägre grupperna dvs Bubblare, Baddaren och Bläckfisken så är man ca 4 barn i gruppen. Antalet barn i gruppen ökar efterhand som de blir duktigare i vattnet. I Guldhajen är man ca 7 barn på en simlärare.

När är vi i den djupa bassängen?

I Silver Pingvinen så börjar barnen lektionen i den stora bassängen. Efter en kort stund skiftar man plats med Guld Pingvin gruppen och går över till den lilla bassängen.

Varför är de i den djupa bassängen?

Att vara vattenvan innebär att man är trygg i vattnet även om det är mycket vatten under dem. Om man måste känna botten hela tiden vågar man inet helt lita på att vattnet bär en .

Vi kan inte komma en gång, kan jag hoppa in i en annan grupp istället så att jag får alla mina gånger?

Tyvärr är detta inte möjligt. Vi har 100 simlärare som jobbar under veckan och det är ca 1900 barn som går i vår simskola. Om vi skulle erbjuda att man kommer i en annan grupp och tar igen så hade det ofta varit en mycket svår situation för simlärarna och de andra barnen i gruppen.

Hur vet jag vad jag ska anmäla till nästa termin ?

I slutet av terminen får ni ett mail med faktura och grupp placering inför kommande termin. Om  vi rekommenderar att man behöver ytterligare tid på den nivån som man simmat så kan du prata med kantansvarig för att få orsaken till detta och även lite råd hur ni kan träna själv på det.